Volledig scherm
© Merel van de Glind

Summer Vocals in Oss: 'Aan het eind zijn we één familie' (video)

OSS - Zesentwintig zangers, aangetrokken door het avontuur, gingen de uitdaging aan. Met het thema ‘to the Movies’ doken zij vijf dagen de Groene Engel in om onder leiding van dirigent en arrangeur Ruben Smits te repeteren voor twee uitvoeringen en een radio-uitzending. Harde noten werden zaterdag gekraakt en gevoelige snaren geraakt met de Summer Vocals.

De beginnoten van A Space Oddyssey bepaalden de stemming en zo bracht het koor na een intensieve week verschillende stukken uit bekende films. Net als in de film zongen zij oa Edelweiss en een Nederlandse bewerking van Pirates of the Carribean. ,,Na spanning en sensatie is het tijd voor bezinning”, waarna de nonnen, met kappen op, uit Sister Act hun opwachting maakten. Een waar gospelkoor verraste het publiek.

Ruben Smits is blij met wat ze deze week hebben bereikt: ,,De groep is superfanatiek. Iedereen wilde elkaar helpen met behulp van hun eigen bagage”. De inschrijving voor volgend jaar is al open. ,,Dan zingen we weer het dak eraf in De Groene Engel!”

Volledig scherm
© Merel van de Glind
Volledig scherm
© Merel van de Glind

Oss, Uden e.o.