Volledig scherm
Mike Bloks (links) en Huberto van de Wetering (rechts) in actie bij Taekyon in Sportzaal Zuiderlicht. © Peter van Huijkelom

Taekwondo-toernooi in Berghem opstap voor WK in Noord-Korea

BERGHEM - Komend weekeinde komen er taekwondoka’s uit binnen- en buitenland naar de Rusheuvel in Oss. Voor sommige deelnemers is het Taekyon Open een opstap naar het WK volgend jaar in Noord-Korea.

De veertiende editie van het toernooi dat door Taekyon Berghem wordt georganiseerd, trekt deelnemers uit onder meer België, Duitsland, Schotland, Noord-Ierland en Spanje. Voor de twee uithangborden van Taekyon, Huberto van de Wetering uit Berghem en Mike Bloksuit Heesch (beiden 22) is de situatie heel anders. Van de Wetering ziet het toernooi als een belangrijk testmoment. Bloks staat langs de kant met gescheurde kruisbanden.

Thuistoernooi
Van de Wetering, dit jaar tweede op het EK op het onderdeel tuls, hoopt te presteren op zijn thuistoernooi. ,,Het is een toernooi dat elk jaar belangrijker wordt. Dit jaar komt er ook een ploeg uit Spanje. Zij moeten van hun bondscoach aan dit toernooi meedoen om ervaring op te doen met internationale wedstrijden, als voorbereiding op de toernooien die komen.”

Zelf kijken Van de Wetering en Bloks ook al vooruit naar de internationale toernooien. En dan met name naar één: het WK van volgend jaar. Dat wordt, als alles organisatorisch goed komt, gehouden in Noord-Korea. Als ze zich plaatsen reizen ze naar een land waar niet veel Nederlanders ooit geweest zijn. Bloks, vorig jaar de nummer drie van het WK in het sparren: ,,Dat zou natuurlijk heel erg bijzonder zijn.”

Oss, Uden e.o.