Volledig scherm
Herpen © Ruud Rogier

Tankstationeigenaar stapt naar Raad van State in slepende kwestie Herpen

HERPEN/OSS - De slepende kwestie rond de westelijke entree van Herpen krijgt een nieuw hoofdstuk. Arie Kennis stapt naar de Raad van State om alsnog 6 woningen te mogen bouwen achter zijn tankstation aan de Berghemseweg in Herpen.

De gemeenteraad besloot in februari om het bestemmingsplan voor dit deel van Herpen niet vast te stellen. De partijen deden dat, om te voorkomen dat Kennis de woningen mag bouwen. De raad ziet die huizen als onfrisse cadeautjes voor allerlei vage afspraken uit het verleden en wil daar niet aan meewerken.

Onterecht
Kennis vindt het onterecht dat de raad het plan niet vaststelde en stapt daarom naar de hoogste bestuursrechter. Hij weet nog niet wanneer die naar zijn zaak kijkt. ,,Ik wacht nog op een reactie van de Raad van State."

  1. Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    MAREN-KESSEL - Iedereen droomt er stiekem van om een echte speelfilm te maken, maar het doen is een tweede. Het filmwereldje is onvoorspelbaar en het maken van een film is peperduur en arbeidsintensief. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen lukte het de Brabantse freelance filmregisseur Klaas van Eijkeren (42) om al twee avondvullende speelfilms van de grond te krijgen.

Oss, Uden e.o.