Volledig scherm
Peet Kappen in 2011. Destijds bracht hij een boek uit over The Shuffles. © Dolph Cantrijn

TBL-docent Peet Kappen genomineerd als beste geschiedenisleraar van het jaar

OSS/NULAND - TBL-docent Peet Kappen is samen met veertien collega's genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar. Een prijs die wordt uitgereikt door het Rijksmuseum, NTR en het Nationaal Archief.

Nulander Kappen geeft les op het Osse Titus Brandsma Lyceum. Daarvoor stond hij voor de klas op het Mondriaan College. De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega’s stuurden op verzoek van het Rijksmuseum meer dan honderd formulieren in waarin ze een leraar voordroegen. De vijftien overgebleven kandidaten zijn volgens de jury allen toppers: zeer bevlogen en met uitzonderlijke kwaliteiten. In mei of juni bezoekt de jury een les van Kappen en de andere genomineerden. Daarna wordt de top 6 bekendgemaakt. 

Kappen is in de regio ook bekend vanwege zijn rol bij het Brabants Wielercafé, historische publicaties én verhalen en exposities over popmuziek. Eind oktober wordt duidelijk of hij de Geschiedenisleraar van het jaar is. In dat geval mag hij zich een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs noemen, neemt hij een lesvideo op, én mag hij met drie klassen naar het Rijksmuseum.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn
    video

    Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn

    OSS - Nederlanders houden van koningin Máxima en we weten weer waarom. Op een dag van nationale rouw, te midden van ongeloof en naarstig onderzoek, toonde de koningin hoe sober verdriet kan zijn. Ogen die oprecht bezorgd stonden. Een kapsel dat een beetje in de war lag, zulke trivialiteiten doen er dan even niet toe. Alleen troost. Portret van een royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden majestueus kan zijn.

Oss, Uden e.o.