Volledig scherm
Peet Kappen in 2011. Destijds bracht hij een boek uit over The Shuffles. © Dolph Cantrijn

TBL-docent Peet Kappen genomineerd als beste geschiedenisleraar van het jaar

OSS/NULAND - TBL-docent Peet Kappen is samen met veertien collega's genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar. Een prijs die wordt uitgereikt door het Rijksmuseum, NTR en het Nationaal Archief.

Nulander Kappen geeft les op het Osse Titus Brandsma Lyceum. Daarvoor stond hij voor de klas op het Mondriaan College. De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega’s stuurden op verzoek van het Rijksmuseum meer dan honderd formulieren in waarin ze een leraar voordroegen. De vijftien overgebleven kandidaten zijn volgens de jury allen toppers: zeer bevlogen en met uitzonderlijke kwaliteiten. In mei of juni bezoekt de jury een les van Kappen en de andere genomineerden. Daarna wordt de top 6 bekendgemaakt. 

Kappen is in de regio ook bekend vanwege zijn rol bij het Brabants Wielercafé, historische publicaties én verhalen en exposities over popmuziek. Eind oktober wordt duidelijk of hij de Geschiedenisleraar van het jaar is. In dat geval mag hij zich een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs noemen, neemt hij een lesvideo op, én mag hij met drie klassen naar het Rijksmuseum.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”