Volledig scherm
Oss Het Hooghuis TBL Titus Brandsma Lyceum © Albert van den Boomen

TBL-leerlingen doen mee aan Europese vertaalwedstrijd

OSS - Meerle Samuels en Daantje Vreeburg voor DuitsLisa Márquez Kroeze en Imke van de Coevering voor Spaans en Esra Broeksteeg en Lotte Peters voor Frans. Deze leerlingen van Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum doen dinsdagochtend 23 november mee aan Juvenes Translatores, de Europese vertaalwedstrijd voor 17-jarige scholieren.

Het TBL is een van de 26 Nederlandse scholen waarvan leerlingen deel mogen nemen aan deze vertaalwedstrijd.

Deze vertaalwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om het leren van talen en het vertalen te promoten.  In februari 2018 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is geworden per deelnemend land. De winnaars winnen een reis naar Brussel. De Nederlandse winnaar van de editie 2016 was TBL-leerling Caroline Smulders.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsgezicht Oss krijgt nieuwe invulling

    Stadsge­zicht Oss krijgt nieuwe invulling

    OSS - Het Brabants Dagblad gaat vanaf volgende week maandag Stadsgezicht anders invullen. Wat blijft, is dat Stadsgezicht betrokken en zichtbaar is bij grote en kleine gebeurtenissen in de stad Oss en een interactief platform biedt op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Wel zult u in de krant veranderingen opmerken. Stadsgezicht zal met grotere interviews en achtergrondproducties met grotere regelmaat blijven verschijnen, maar de columns op dinsdag en vrijdag verdwijnen.

Oss, Uden e.o.