Volledig scherm
Ongeveer 2.000 mensen bezochten zondag de Tweedehands Goederenmarkt. © Bert van der Linden

Teleurstellend aantal bezoekers voor tweedehands markt Herpen

HERPEN - Waar normaliter tussen de 3.000 en 4.000 bezoekers de kassa’s van de Tweedehands Goederenmarkt in Herpen passeren, bleef de telling dit jaar steken op nauwelijks 2.000.

De markt vindt al 24 jaar plaats tegen het eind van de zomervakantie. De organiserende vereniging is gelieerd aan Stichting Herpen in Woord en Beeld die zich ten doel stelt binnen dorpsraadgebied Herpen het cultureel erfgoed in stand te houden, kunstwerken op te richten en tentoonstellingen te organiseren.

Verkeerde informatie
De oorzaak van het tegenvallend aantal bezoekers is volgens voorzitter Emiel de Kleijn voor een groot deel te wijten aan miscommunicatie op internet. ,,Op een prominente site voor rommelmarkten stond voor vandaag nog een markt vermeld in een manege op de Koolwijk, een buurtschap van Herpen. Daar waren we op zich al niet blij mee. Deze markt is op een van de laatste dagen gecanceld met als gevolg dat er met grote letters op de site werd aangekondigd dan de Herpense Markt niet doorging. Dat gold uiteraard niet voor onze markt maar leidde wel tot tientallen vragen om duidelijkheid per email en telefoon. Ongetwijfeld heeft die mededeling ons vele potentiële bezoekers gekost.”

De Kleijn haast zich overigens wel te zeggen dat de meeste kooplieden die verspreid over de hele dorpskern stonden opgesteld, over het algemeen begrip voor de situatie hadden en toch nog spraken over een redelijke handel. ,,We zullen volgend jaar bij de vijfentwintigste markt alles doen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt”, aldus een teleurgestelde voorzitter.

Volledig scherm
Ongeveer 2.000 mensen bezochten zondag de Tweedehands Goederenmarkt. © Bert van der Linden

Oss, Uden e.o.