Volledig scherm
Harold Kuijpers ploegt zich met zijn kraan door de losse bovenlaag bij het leggen van de tentvloer. © B vdlinden

Tent op de Bé Kamps Brink in Overlangel vervangt Petjesbar

OVERLANGEL - Een vast honk heeft carnavalsvereniging De Nachtgravers niet meer sinds op 9 augustus van afgelopen jaar de enige feestzaal die Overlangel rijk was, tot op de grond afbrandde. En dat terwijl nu de club het 44-jarig bestaan viert. Petjesbar of geen Petjesbar, gefeest zal er worden. Dus is de toevlucht gezocht tot feesttenten. 

Tijdens carnaval op de Brink middenin het dorp en veertien dagen later verrijst er een tent aan de Vingelenweg, speciaal vanwege het jubileum dat gevierd wordt op 23, 24 en 25 februari.

Vrijdag bouwt Harold Kuijpers uit Milsbeek in zijn eentje een grote tent op de Bé Kamps Brink. Dat door de vele regen van de afgelopen tijd het hele grasveld aan gort gereden wordt, is onvermijdelijk. Het wordt op de koop toe genomen. Na afloop zal er nog heel wat herstelwerk moeten volgen om de Brink weer in goede staat te krijgen.

De tent zal tijdens carnaval van vrijdag tot en met dinsdag het onderkomen zijn van alle carnaval minnende Nachtgravers en Nachtgraverinnekes. Aan de omwonenden die zichzelf niet in het feestgewoel storten, is vooraf begrip gevraagd. Om 1 uur 's nachts gaat het geluid op zacht en om 2 uur het licht uit. Op zondag zijn er geen activiteiten in de tent.

Volledig scherm
Tent op de Brink. © Bert van der Linden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”