Volledig scherm
Impressie van de eerste editie van Oeverloos. © Hans Kreutzer

Theaterroute Oeverloos strijkt neer in Oijen

OIJEN - De theaterroute Oeverloos strijkt op 2 en 3 september neer op de dijken en uiterwaarden van Oijen. De Stichting Oss Cultureel zet dit evenement voor de tweede maal op poten.

De vorige editie leverde lovende reacties op. Twaalfhonderd bezoekers lieten zich aangenaam verrassen. De capaciteit is verruimd tot vijftienhonderd man. In dertien groepen ‘meanderen’ ze vanaf de bierbrouwerij langs de scènes.

Daarin draait alles om de willekeur van het bestaan, dat van toevalligheden aan elkaar hangt. ,,Van de dood tot de geboorte en alles ertussen in, dus in omgekeerde volgorde. Met een lach en een traan. Een postbode vormt de rode draad’’, licht artistiek leider Letizia Rompelberg toe. Samen met Wim Wijnakker doet zij de regie, net als in 2015. ,,We willen bezoekers voortdurend verrassen.''

Stadsdichter Kitty Schaap heeft bij dijkbewoners verhalen opgetekend. Die vormen de inspiratiebron voor de theatermakers. Ze werken het plot nog nader uit, inclusief locaties en spelers. Acteurs, zangers en dansers kunnen zich melden. Iedereen die zich aanmeldt doet mee.

Oss, Uden e.o.