Volledig scherm
In Neerloon worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de voorstelling 'Leef verBorge Dromen!' © Peter Van Erp

Tijdelijk theater aan de Maas na vier jaar weer klaar voor uitvoering

NEERLOON - Een week geleden was het nog een opslagloods, maar vanaf donderdag is het een bijna volwaardig theater. In Neerloon maakt Muziektheater Maasmeandering zich op voor vier grote uitvoeringen, waarin dit keer Oscarwinnaar Børge Ring centraal staat. Bij elkaar worden zo'n 1.400 bezoekers verwacht. Alleen voor de premièreavond op donderdag zijn nog kaarten beschikbaar.

Margriet Straatman straalt nu al van trots. ,,Dit toont aan hoeveel kracht er in een kleine gemeenschap kan zitten." In Overlangel, Neerloon en Keent wonen samen amper 800 mensen. Toch is het al drie keer gelukt om op deze basis een grote voorstelling tot stand te brengen, waarbij bovendien steeds een lokaal thema centraal werd gesteld.

Dit keer is dat dus Børge Ring (96). Deze van oorsprong Deense kunstenaar is de meest beroemde inwoner van Overlangel. Zijn levensverhaal is de rode draad van de voorstelling 'Leef verBorge Dromen!' De hoofdpersoon laat zich donderdag verrassen door zijn dorpsgenoten. ,,Hij vroeg vorige week nog waar hij ergens moest zijn", lacht Straatman.