Volledig scherm
Talent Cas van Uden (Half Wat) l. en Riny van Ballegooij (Wat) halen heel wat dorpsgenoten over de hekel. © Jan Ploegmakers

Tijdens Hoaren Efkes Anders (2.0) genieten toeschouwers met volle teugen

HAREN - Hoaren Efkes Anders had dit jaar wel een ietwat andere naam (HEA 2.0), maar de formule was gelijk aan die van de andere jaren. Het publiek genoot volop van allerlei optredens. 

Er was in het programma plaats ingeruimd voor twee acts van buiten Haren. Michel en Camiel lieten de zaal weer ouderwets lachen. Camiel van Thiel uit het Schottelzakkenrijk (Deursen) had erg zijn best gedaan in creatie van Hannes om zaken uit Haren aan de kaak te stellen.

Dans was er volop, de Dansmariekes openen de avond en krijgen een welverdiend applaus. De dames van de Raad van 11 en enkele leden van die zelfde Raad dansten in een kleurrijke outfit op het toneel van De Haar.

Riny van Ballegooij had van Cas van Uden het verzoek gekregen om samen een buut te doen. Met name Cas kreeg door ontwapende spreekstijl de lachers op zijn hand. Hij spaarde zijn beide ouders niet.

NTH (Nie Te Houwe) had goed rondgekeken in Het Stamhuis, met name de nieuwe uitbater moest het ontgelden.

Vlak voor de pauze kwam er van het presentatieteam (Henk Tielemans en Willy van Ballegooij) een serieuze waarschuwing aan de deelnemers aan de komende optocht. In een overleg met gemeente hebben de carnavalsverenigingen te verstaan gekregen dat alcoholgebruik en harde muziek gecontroleerd gaat worden. Henk Tielemans sprak de verwachting uit dat Haren als eerste optocht van 2018 wel eens gecontroleerd gaat worden. De boetes zijn zonder meer flink te noemen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.