Volledig scherm
© Thinkstock

Tinderen met de HockeyLoverz-app

OSS - Speciaal voor het hockeytoernooi HockeyLoverz in Zoetermeer is er een gelijknamige app gemaakt. De app kreeg een nummer 1-notering in de App Store, maar niet omdat de informatie voor het toernooi gebruikt wordt. Het merendeel van de tieners die de app gebruikt, speelt het 'matchspel'. Een soort Tinder.

Het idee komt van de organisatie van HockeyLoverz, uit de koker van het Osse bedrijf Partycrew. Op het toernooi was al tijden lang een datingmuur te vinden vertelt organisator Patrick van de Sande. ,,Hockeyers zoeken elkaar vaak op en daar spelen wij al jaren op in." De muur werd alleen een beetje oubollig. En dus kwam er een app. ,,Je hoopt natuurlijk dat de app een succes wordt. Maar dit hadden wij ook niet verwacht", zegt ontwikkelaar Bart Scheffer van IT-bedrijf Crew on Tour.

De app is vergeleken met Tinder wel veiliger volgens Scheffer. Zo krijgen de 14- tot 20-jarige deelnemers van het toernooi alleen toegang wanneer hun 06-nummer geverifieerd is. Bovendien blijven de conversaties binnen de servers van het ontwikkelingsbedrijf. Of de app ook daadwerkelijk tot liefdeskoppeltjes gaat leiden, dat is nog maar de vraag. Maar Marloes Slootmans (14) swipet er met haar vriendinnen al flink op los. ,,Zo grappig."

Lees zaterdag 16 juli het hele interview over de HockeyLoverz-app in het Brabants Dagblad.

Oss, Uden e.o.