Volledig scherm
© Thinkstock

Titel Brabants Lekkerste Bier zorgt voor flinke groei

RAVENSTEIN - Stadsbrouwerij Wilskracht in Ravenstein ging dit jaar aan de haal met de eervolle titel Brabants Lekkerste Bier, een wedstrijd van Brabants Dagblad en de twee andere Brabantse kranten. Die titel legt ze geen windeieren.

„Voor ons is die bokaal onbetaalbaar. Pas hadden we een bierfestival in Haaren. Dan sta je mooi tussen tien brouwers met onze bokaal. Daarmee kun je je toch onderscheiden. Die draagt bij aan onze naamsbekendheid. We worden ook uitgenodigd voor festivals”, weten Wil van Haren en Wil Princen.

Om aan de sindsdien toegenomen vraag te voldoen, moest de productie opgevoerd van 500 liter per twee of drie weken naar 500 liter per week. Dat zijn 1500 flesjes. Meer kan de huidige installatie niet aan.

Met meer gisttanks erbij kan de productie wel verder opgekrikt tot maximaal 500 hectoliter per jaar. „De groei is veel sneller gegaan dan we hadden durven dromen. De acceptatie van onze bieren is vrij snel van de grond gekomen. De wedstrijd heeft dat proces verder versneld."