Volledig scherm
Deelnemers aan de ATB-toertocht zondag in Uden. © Thomas Segers

Toerwielerclubs Maashorst steunen verzet tegen nieuwe inrichting natuurgebied

HERPEN - Ook de tien toerwielerverenigingen in het Maashorstgebied steunen het verzet tegen de nieuwe inrichting van het gebied. Ze gaan hun wijk-, dorps- en gemeenteraden om steun vragen.

Dit is maandag afgesproken tijdens een bijeenkomst van het MVTO, het Maashorst Veldtoertocht Overleg. De renners kunnen nu overal in het natuurgebied komen en vrezen dat die situatie snel eindigt, aldus woordvoerder Mari van Nistelrooij: ,,Het begrazingsgebied wordt steeds groter en je proeft aan alles dat we daar straks niet meer mogen komen."

Nu houden elke vereniging een eigen toertocht. Dat heeft geen zin meer als er maar enkele paden overblijven, vindt Van Nistelrooij: ,,Dan kom je telkens op hetzelfde rondje uit. Dat is niet aantrekkelijk. Terwijl onze tochten nu honderden deelnemers trekken dus in een behoefte voorzien."

Politiek
De onvrede over de Maashorst is ook overgeslagen naar de politiek. Oss moet desnoods uit het regionale natuurgebied stappen als daar te weinig ruimte overblijft voor recreanten, stelden VDG en VVD maandag.