Volledig scherm
PREMIUM
De beste vooroorlogse toneelvereniging van Oss gefotografeerd in 1931: toneelvereniging Wilhelmina, opgericht in1898. © JohnvanZuijlen

Toneel met een boodschap


OSS/LITH - Wie zo'n honderd jaar geleden wilde gaan sporten maar ook wilde toneelspelen, stond niet voor een dilemma. In ieder geval niet in Lith, want daar had de plaatselijke Wielerclub ook een gezellige toneelafdeling. Sport en cultuur gingen moeiteloos samen. 

Ook in Oss waar de vereniging Tatos zowel aan atletiek deed als aan toneel. Daar kon je touwtrekken, hardlopen, wandelen en trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen. Maar voor een drama of blijspel -'De Gouden Clown' in vier bedrijven - draaiden regisseur Kramer en zijn spelende sporters hun handen evenmin om. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”