Volledig scherm
PREMIUM
Gerrie van der Heijden op zijn voetbalzoldertje met het 45-toerenplaatje van het TOP-lied. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

TOP-clublied schalt na veertig jaar weer over het voetbalveld: 'Rood en wit kleur der Ossenaren'

MeezingerOSS - Veertig jaar geleden bedacht Leo Dekkers de frase ‘Het rood en wit dat is de kleur der Ossenaren’ en schreef bij gelegenheid van het gouden jubileum van de TOP-amateurs ook maar meteen de rest van het clublied. Vanaf nu schalt het nummer weer in het Frans Heesenstadion. Bij de profs.


Het rood en wit dat is de kleur der Ossenaren.
De grootste club van Oss, haar naam is T.O.P.
Er is geen andere club die haar kan evenaren.
Al vijftig jaar draaien zijn reeds al mee.

Hij was wat je noemt een ras-TOP-man, die als directeur van zijn eigen Osse vloerenbedrijf vooral ook rood-witte weldoener was, als voorzitter van de supportersclub drukbezochte hometrain-wedstrijden organiseerde en daarnaast in de jaren zeventig van de vorige eeuw wielrenners 24 uur aaneen door de Macharense polder liet pedaleren. Wat velen echter niet weten is dat wijlen Leo Dekkers de tekstschrijver was van het in het Osse Kuipje aan de Hescheweg vaak gezongen clublied.
,,Ja, onze Leo ging er trots op dat hij in 1978 , bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van TOP, dat lied had geschreven”, zegt zus Mies (70). ,,Daarvoor had-ie de hulp ingeroepen van z’n zwager én accordeonist Piet Wagemakers, die op zijn beurt weer Coen van Orsouw senior om advies had gevraagd. Ik herinner me ook nog dat er een Belgisch orkestje meespeelde. Con Amor, zeg je? Dat zou zomaar kunnen.”

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”