Volledig scherm
Politiesporen zijn zichtbaar van het tragische ongeluk, waarbij Lieke van den Berg om het leven kwam. Foto Eveline van Elk © Eveline Van Elk

Tragisch ongeval Lieke (22) raakt Neerloon in de ziel: 'Ze zou maandag beginnen aan marechaussee-opleiding'

NEERLOON - Een vrolijke, avontuurlijke, reislustige meid. Zo typeren vriendinnen Lieke van den Berg (22) uit Neerloon die woensdag bij een stom verkeersongeval om het leven kwam.

Het is voor de vriendinnen niet te bevatten, niet te geloven. ,,Ik heb drie mensen opgebeld, want ik dacht dat het niet waar was'', zegt een van de meiden. Ze kenden haar al hun hele leven. Zaten samen op school, korfbalden bij TOG, vierden carnaval en bouwden een wagen met Nie Mauwe Mar Bouwe. 

Vormden met zijn allen een leuke vriendengroep zoals je die vooral in dorpen aantreft. Op zondagmiddag was het vaste prik: voetballen kijken bij OKSV in Overlangel. En Lieke van den Berg was de constante factor. ,,Die was er altijd bij.'' 

Als ze iets voor ogen had, ging ze er vol voor. Zoals de marechaussee-opleiding. Maandag zou ze beginnen. Eerder kwam ze niet door de test. Maar nu was ze topfit. Dus was het ook niet vreemd dat ze woensdagochtend een flink eind ging hardlopen, aan de overkant van de Maas bij Niftrik. Daar werd ze bij  het viaduct onverhoeds van de Maasbandijk gereden. 

,,Ze haalde alles uit haar leven'', concluderen de vriendinnen. Steun zoeken bij elkaar is de remedie. Samen huilen, samen lachen, samen foto's kijken, herinneringen ophalen. Vrijdag komt de hele bubs van vrienden en vriendinnen weer bij elkaar om stil te staan bij het drama dat hen overvalt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”