Volledig scherm
Politiesporen zijn zichtbaar van het tragische ongeluk, waarbij Lieke van den Berg om het leven kwam. Foto Eveline van Elk © Eveline Van Elk

Tragisch ongeval Lieke (22) raakt Neerloon in de ziel: 'Ze zou maandag beginnen aan marechaussee-opleiding'

NEERLOON - Een vrolijke, avontuurlijke, reislustige meid. Zo typeren vriendinnen Lieke van den Berg (22) uit Neerloon die woensdag bij een stom verkeersongeval om het leven kwam.

Het is voor de vriendinnen niet te bevatten, niet te geloven. ,,Ik heb drie mensen opgebeld, want ik dacht dat het niet waar was'', zegt een van de meiden. Ze kenden haar al hun hele leven. Zaten samen op school, korfbalden bij TOG, vierden carnaval en bouwden een wagen met Nie Mauwe Mar Bouwe. 

Vormden met zijn allen een leuke vriendengroep zoals je die vooral in dorpen aantreft. Op zondagmiddag was het vaste prik: voetballen kijken bij OKSV in Overlangel. En Lieke van den Berg was de constante factor. ,,Die was er altijd bij.'' 

Als ze iets voor ogen had, ging ze er vol voor. Zoals de marechaussee-opleiding. Maandag zou ze beginnen. Eerder kwam ze niet door de test. Maar nu was ze topfit. Dus was het ook niet vreemd dat ze woensdagochtend een flink eind ging hardlopen, aan de overkant van de Maas bij Niftrik. Daar werd ze bij  het viaduct onverhoeds van de Maasbandijk gereden. 

,,Ze haalde alles uit haar leven'', concluderen de vriendinnen. Steun zoeken bij elkaar is de remedie. Samen huilen, samen lachen, samen foto's kijken, herinneringen ophalen. Vrijdag komt de hele bubs van vrienden en vriendinnen weer bij elkaar om stil te staan bij het drama dat hen overvalt.