Volledig scherm
Naast gewandeld werd er ook veel stilgestaan © Bas Kuijpers

Trotse Megenaren verwelkomen bijna duizend Maasmeander-wandelaars

MEGEN – Bijna duizend Maasmeander-wandelaars voltooiden zaterdagmiddag hun Maasmeander-tocht door de polders en over de dijk langs de ‘groene rivier’. Dankzij het ideale wandelweer mocht de organisatie de nodige dag-inschrijvers noteren die in alle vroegte aan hun 50, 40, 30, 20 of 10 kilometer lange wandeling begonnen.

Voor het eerst was niet Ravenstein, maar Megen de finishplaats voor de wandellustigen die na hun tocht massaal op het pleintje voor het Megense ‘lulbûmke’ bleven nagenieten van onder meer de lokale coverband Out of Stock. “Ja, wij zijn trots op het feit dat én de Maasmeander Wandeling én de MaasdijkMarathon Megen hebben verkozen tot finishplek”, lachte ‘lokalo’ Ria van Rijn (65), vlak nadat ze haar medaille voor 30 kilometer wandelen in ontvangst had genomen. “En het mag ook gezegd dat alles op de route weer fantastisch geregeld was. Als we bij elke pauzeplek waren blijven hangen, waren we vandaag nooit meer thuisgekomen. Zo, en nu genieten van de muziek van Lulboom Pop.”

Zondag is Megen weer ‘the place to be’ wanneer er voor de MaasdijkMarathon opnieuw duizenden sporters en toeschouwers worden verwacht.

Lees maandag meer over de Maasmeanderwandeling en de MaasdijkMarathon in het Brabants Dagblad editie Oss.

Volledig scherm
Een wandelgezin ontvangt de medailles © Mari van Rossem
Volledig scherm
Lulboompop luistert de Maasmeander-wandeling op. © Mari van Rossem

Oss, Uden e.o.