Volledig scherm
Team 'Wij Schudden Het Zo Uit Onze Mouw' bekijkt de zojuist binnegebrachte opdrachten. © Joop van Rossem

Twaalfde 'titanenstrijd tussen Bergse knappe koppen'

BERGHEM - Een drukte van jewelste rond half zeven op deze donderdagavond in De Berchplaets. Daar staan 107 teams te popelen van ongeduld om te kunnen aftrappen met de opdrachten die door vormgever Paul van Hoogstraten tot een fraai boekwerk zijn verwerkt. 

Barry Hoefnagels is de nieuwe voorzitter van de Stichting De Bèrgse Kwis. ,,We zijn dit jaar voor het eerst met 14 nieuwe mensen en daarmee de opvolgers van de organisatoren dit evenement op de kaart hebben gezet. In grote lijnen is de opzet onveranderd, alleen mogen de teams de geheime proef niet meer wegstrepen. Als de afgevaardigden zich hier straks melden, wordt hun parate kennis getest. Internet biedt dan dus geen soelaas."

Met 107 ploegen lijkt het animo dit jaar iets minder. ,,Er zijn teams samengegaan en we verwachten dat er vanavond ruim 3000 deelnemers in touw zijn. Onze quiz is voor iedereen toegankelijk: jong, wat ouder, oud, maar ook voor mensen die niet zo handig zijn op de pc maar liever hun handjes laten wapperen." 

Voor die laatste groep is de middagopdracht, het ontwerpen van een lamp, zeer geschikt. ,,Die lamp zit ook nog eens in ons logo, dus een zeer passende opdracht."

Op 13 januari wordt de uitslag van De Bèrgse Kwis bekend gemaakt in De Berchplaets. Aanvang is 19.30 uur.

Volledig scherm
Barry Hoefnagels, voorzitter van Stichting De Bergse Kwis, spreekt de teams aan het begin van de quizavond toe. © Joop van Rossem
Volledig scherm
Onder het motto 'Jong geleerd is oud gedaan' is de jeugdgroep van 'Wij Schudden Het Zo Uit Onze Mouw' op zoek naar mascottes. © Joop van Rossem
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.