Volledig scherm
© ANP

Twee ton binnen voor slachtoffers Oss

OSS - Met de inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss is zondagmiddag al meer dan 200.000 euro opgehaald. Nick Nietveld uit Almere zette de actie vrijdag op. Hij was zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen dat hij besloot in actie te komen. Zijn streven was om 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag was na al een dag ruimschoots gehaald.

Het geld is voor de nabestaanden van de vier kinderen die donderdag om het leven kwamen op het spoor in Oss. En voor de slachtoffers van 11 en 32 jaar die het drama overleefden en in het ziekenhuis liggen. Ook aan andere betrokkenen, zoals de machinist, wordt gedacht. 

Enorme bedrag

Het enorme bedrag dat mensen bijeen leggen voor de slachtoffers van het bakfietsongeval in Oss, wordt ondergebracht in een stichting. Initiatiefnemers van de nu nog naamloze stichting zijn Mark Majoor en ondernemer Arno Smits. De stichting wordt maandag opgericht onder toeziend oog van notariskantoor Pinkse Philips Huberts uit Oss.  Het geld komt op een rekening bij de Rabobank te staan. 

,,Met de stichting ontstaat toch een soort centraal punt vanwaaruit zaken zorgvuldig geregeld kunnen worden. Ook richting nabestaanden", zegt Smits. ,,Het is een zorg van de gemeente, maar ook van heel veel Ossenaren dat we dit met zijn allen heel zorgvuldig gaan doen. Met grote dank naar de initiatiefnemer van heel dit gebeuren, die de actie met de beste bedoelingen is begonnen."