Volledig scherm
Van 29 juli tot 5 augustus is de A50 tussen afrit Veghel en afrit Nistelrode afgesloten. Aansluitend wordt de weg vanaf knooppunt Paalgraven gesloten, dat gebeurt van 5 augustus tot 15 augustus. © Van Assendelft

Twee weken overlast door onderhoudsoperatie op A50 tussen Veghel en Oss (kaart)

VEGHEL/OSS - Het gaat even ‘zeer doen’ voor de automobilist op de A50 tussen Veghel en Oss. Twee weken is de snelweg dicht.

Beter een korte ‘hevige pijn’ voor het autoverkeer dan vele weken op een rij weekeindafsluitingen op de A50. Met die gedachte laat Rijkswaterstaat het bedrijf Heijmans van 29 juli tot 15 augustus in twee fasen de A50 tussen Veghel en knooppunt Paalgraven bij Oss en vice versa grootschalig opknappen. Alle rijstroken, inclusief de vluchtstroken, krijgen een nieuwe asfaltlaag. Zo ook de op- en afritten.

Nodig
Het is écht nodig, dat nieuwe asfalt, al is de weg pas elf jaar oud. Ook al lijkt het op het oog dat dit asfalt nog wel even mee kan, behalve dan de op- en afritten waar het al slechter is. Langer uitstellen vergt op termijn nog duurder onderhoud. Gemiddeld gaat asfalt ongeveer vijftien jaar mee.

Omleidingen
Snelwegverkeer wordt ruim voor de afsluiting van de A50 gewezen op omleidingsroutes. Die gaan onder meer over de A2, A59 en N279 (provinciale weg langs het kanaal de Zuid-Willemsvaart van Veghel naar Den Bosch). Ook worden de A73, N272 en N277 in de omleidingsroutes gebruikt.

Lees een uitgebreid artikel over de werkzaamheden en omleidingsroutes in het Brabants Dagblad, edities Oss en Uden en Veghel, van woensdag 27 juli.

Volledig scherm
© Julius Wintermans / BD

Oss, Uden e.o.