Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerfoto Uden on ice. Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft

Uden on ice kopiëren naar Winterland Oss? Hetzelfde kunstje in Oss flikken gaat zomaar niet

OSS/UDEN -  Het bestuur van Winterland Oss vraagt aan de gemeente een bijdrage van 80.000 euro per jaar, anders kan het schaatsevenement in het hart van de stad de komende jaren niet doorgaan. Veel te veel, oordelen B en W. 

Opvallend is dat het Udense schaatsevenement Uden on ice het met slechts 7500 subsidie doet, en wél uitkomt. Is het een idee als de mensen achter Uden on ice de organisatie overnemen van Winterland in Oss? ,,Een interessante vraag”, reageert mede-organisator Jean-Louis van der Veen van Uden on ice.  ,,Ik denk niet dat dat zomaar kan. Je kunt het businessmodel van Uden verplaatsen naar Winterland Oss maar dat is geen garantie voor succes. De vraag is: hoe zorg je voor een goedlopend evenement? Dat is iets dat je niet kunt kopen, daar moet je aan werken, jaar in, jaar uit. Je moet de juiste mensen en sponsoren vinden of aan je weten te binden.” 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”