Volledig scherm
Danscoach Jan Zwijsen geeft aanwijzingen aan broer en zus Eline en Stefan Cloudt. © Ruud Rogier

Uit heel Nederland komen dansers naar Osse succescoach Zwijsen

OSS - Hij werd in 1994, samen met zijn zus Mirjam, wereldkampioen in de meerkamp van het stijldansen. Nu traint Jan Zwijsen uit Oss veel nationale toppers, maar ook mensen die nog nooit eerder een danspas hebben gezet.

Uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland en België komen dansers naar Oss om les te krijgen van Zwijsen. Want hij is een succescoach, al zal hij dat zelf niet snel zeggen. “Of ik de beste danstrainer van Nederland ben? Als ik dat zeg krijg ik veel mensen over me heen. Wel heb ik als trainer de meeste Nederlandse titels van iedereen behaald. Dat kun je gewoon natellen.”

De meeste Ossenaren kennen Zwijsen vooral de als de eigenaar van Danscentrum Zwijsen. Daar geeft hij, behalve training aan topdansers, net zo makkelijk groepslessen in Zumba en stijldansles aan beginners. “Die combinatie is perfect. Ik zou het geven van training aan wedstrijddansers niet kunnen missen, omdat ik nog heel streberig ben, maar Zumba en de clublessen vind ik net zo leuk om te doen. Al moest ik aan dat laatste wel wennen in het begin. Ik hamerde veel te veel op de details. Uiteindelijk willen de mensen gewoon een gezellige avond hebben.”

Oss, Uden e.o.