Volledig scherm
Theater De Lievekamp © Albert van den Boomen

Uitvaart doodgeschoten Peter Netten in Osse theater, politie grijpt in 'waar nodig op situaties'

OSS – Bij de uitvaartdienst van de doodgeschoten Peter Netten (30) worden zaterdagmiddag honderden familieleden en vrienden verwacht. Uit voorzorg houdt de politie daarbij een oogje in het zeil, laat een woordvoerder weten. ,,Waar nodig anticiperen wij op situaties.”

Vanwege de verwachte drukte is het afscheid van Netten verplaatst van De Pas in Heesch naar Theater de Lievekamp in Oss. ,,De uitvaart heeft onze aandacht”, meldt de politie. ,,Zoals gebruikelijk doen wij geen mededelingen over wel of geen maatregelen en in welke vorm.”

Persoonlijk moment

De uitvaartdienst begint om twee uur in de grote zaal van de Lievekamp. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de rooms-katholieke begraafplaats Eikenboomgaard in Oss. 

De politie benadrukt dat het vanmiddag ‘vooral een persoonlijk moment moet zijn waarop nabestaanden respectvol afscheid kunnen nemen van het slachtoffer’. ,,Dat staat centraal.”

Wat gebeurde er?

De schietpartij waarbij Peter Netten het leven liet was maandagochtend bij een woonwagencentrum aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Het slachtoffer overleed na een uitgebreide reanimatiepoging op straat. De gebeurtenissen veroorzaakten veel emoties bij de omstanders en er werden extra agenten ingeschakeld om de situatie te kalmeren.

Een man is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Hij blijft ten minste tot na het weekend in de cel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”