Volledig scherm
FNV biedt handtekeningen Unox-personeel Unilever in Oss aan voor behoud van 'fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden' na overname door Zwanenberg. © Tom Vos

Unox-personeel Oss wil niet lijden onder overname door Zwanenberg: 'Weg met die lachwekkende plannen'

OSS - Vakbond FNV heeft vrijdagochtend 257 handtekeningen van Osse Unox-werknemers overhandigd aan Unilever.  De werknemers protesteren met de petitie tegen de verslechtering van hun arbeidsvoorwaarden.

 Die voorwaarden veranderen als de Unox-fabriek wordt overgenomen door Zwanenberg, zoals de bedoeling is. De werknemers gaven ook enkele boterletters aan Unilever-directeur Harm van Tongeren.  De medewerkers protesteren daarmee tegen een slechtere pensioenregeling en het verlagen van toeslagen voor ploegendiensten en overwerk. In ruil daarvoor krijgen de medewerkers als het aan de directie ligt, onder meer een boterletter met Sinterklaas. 'Sullig'en 'lachwekkend' noemt de FNV dat. 

Vloerpersoneel

In totaal werken er driehonderd mensen bij Unox in Oss. ,,Het vloerpersoneel heeft allemaal een handtekening gezet. Ze moeten op heel veel punten inleveren en dat willen ze niet", aldus Niels Suijker, bestuurder van FNV Voedingsindustrie. Deze vrijdag en de komende vrijdag gaan de onderhandelingen tussen bonden en werkgevers door. Deze vrijdag gebeurt dat in hotel De Weverij in Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.