Volledig scherm
PREMIUM
Neerlangel van bovenaf, met in het midden het middeleeuwse kerkje. De foto's geven een impressie van de bouwplannen. © Kantoor Princen/WG

Vakantiewoningen en theehuis bij de boer moeten recreanten langer in Neerlangel houden

NEERLANGEL - De lange Maasdijk in de gemeente Oss begint zich steeds meer als recreatieve trekpleister te ontwikkelen. Er is alleen nog een ernstig gebrek aan overnachtingsplekken, weet Bernard Brands. Genoeg reden om van zijn veehouderij in Neerlangel een kleinschalig gemengd bedrijf met drie vakantiewoningen en een theehuis te maken.

Zeventig inwoners telt het dorpje Neerlangel. Maar zeker in de zomermaanden stoppen er dagelijks bijna net zoveel passanten om het stokoude kerkje te bezoeken. De dorpsbewoners zorgen er samen voor dat de kerkdeuren dagelijks worden geopend. In de toekomst kan er aan de overkant van de straat ook een consumptie genuttigd worden in het theehuis van Bernard Brands. ,,Het wordt elk jaar drukker op de Maasdijk. Logisch, want we hebben hier een prachtig gebied dat steeds mooier wordt, maar de voorzieningen voor recreanten blijven daarbij achter. Er is bijvoorbeeld een schreeuwend tekort aan hotelbedden."