Volledig scherm
© Shutterstock

Veel commotie over afvalnieuws Oss: 'Dit besluit moet zeer zeker de kliko in'

OSS/GEFFEN - Er is volop commotie ontstaan over de nieuwste afvalplannen van de gemeente Oss. Inwoners zitten niet te wachten op het plan van wethouder Johan van der Schoot waarbij het restafval nog maar eens in de vier weken wordt opgehaald.

Op internet wordt vooral onthutst gereageerd op het voornemen om de grijze afvalcontainer nog maar een keer in de vier weken op te halen. Ene Paul reageert op de website van BD onder het nieuws cynisch: ‘Nou meneer Van der Schoot, ik zou er gewoon helemaal mee stoppen.’ Iemand die zich Job noemt dreigt zijn overtollige restafval bij het plastic te gooien.

In Geffen snappen mensen niet waarom ze de oranje container voor plastic afval in moeten leveren. In het dorp loopt een proef, maar die wordt vermoedelijk later dit jaar beëindigd. Het lijkt erop dat de oranje kliko dan uit het straatbeeld verdwijnt.

Het nieuws van dinsdag doet veel inwoners van Oss denken aan de ophef uit 2015. Toen werd het restafval niet meer elke twee weken, maar om de drie weken opgehaald. Dat leverde ook een storm van kritiek op. ,,Dit besluit moet zeer zeker de kliko in", aldus Petra Klosters-Wolf.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement