Volledig scherm
Aylinn Verhoeven, finaliste bij Guts en Glory, kroop in de huid van Tina Turner. © Bert van der Linden

Veel Osse talenten op Lions nieuwjaarsconcert

OSS - ROC de Leijgraaf bood voor de vijfde achtereenvolgende keer een podium aan het nieuwjaarsconcert van Lionsclub Oss. Onder de noemer Lustrum, Lions en Loïs werd de honderden gasten een muzikale avond voorgeschoteld. Daarbij stond het laatste woord voor het duo Loïs Lane, die als uitsmijter van de avond was gecontracteerd. 

Loïs Lane werd begeleid door de 21-koppige ‘eXpats Big Show Band’ die in voorprogramma als zelfstandige band hun visitekaartje al had afgegeven met prachtige medleys van onder meer The Rolling Stones en Queen.

Voordien had het publiek kunnen genieten van Nikenia Martis en van jong Oss’ talent. Vier finalisten van de talentenjacht Guts en Glory, gehouden in de Lievekamp, mochten nog eens schitteren met de big band en zelfs de twee jonge presentatoren, Sanne van Bergen en Julian Kouters hadden als (oud) leerling een band met Oss.

Wouter Wehberg, president van Lions Oss beschouwde de samenwerking met Lions als een louter win-win situatie. Deze avond waren er namelijk zo’n zestig leerlingen op vrijwillige basis en op diverse terreinen, van bewaking tot catering, actief.

De voorzitter van het College van Bestuur van De Leijgraaf, Peer van Summeren hield nog even een stevig pleidooi voor het beroepsonderwijs: ,,Zonder het MBO-onderwijs ligt heel Nederland stil. Er gebeuren hier op onze school geweldige dingen,” hield hij de zaal voor.

De initiatiefnemers van Elzeneindhuis Slowcare, een duurzame woonvoorziening voor 24 meervoudig gehandicapte mensen in Oss, Ingeborg en Lucian van Heumen mochten een Pactive Motion ter waarde van 15000 euro in ontvangst nemen. Met zo’n apparaat, ook wel rolstoelpodium genoemd kunnen rolstoel-gebonden mensen bewogen worden waarbij het voelt alsof ze actief bewegen.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.