Volledig scherm
Informatieavond SV TOP over kunstgrasveld. © Bert van der Linden

Veel twijfel over de gezondheidsrisico’s kunstgrasvelden van SV TOP in Oss

OSS - Zo’n vijftig leden en ouders van jeugdleden werden dinsdagavond in de sportkantine van SV TOP in Oss bijgepraat over het standpunt van het bestuur ten aanzien van het gebruik van de drie kunstgrasvelden.

Voorzitter Frans Boon was duidelijk: ,,SV TOP voetbalt gewoon door op het kunstgras in afwachting van de onderzoeksresultaten die RIVM momenteel uitvoert en waarvan de resultaten hoogstwaarschijnlijk in december bekend zijn. Op dit moment zijn er volgens deze instantie, maar ook de GGD, KNVB en de gemeente Oss geen risico’s voor de gezondheid.” Na deze uitspraken ontstond gerede twijfel onder de aanwezigen en de stellingname van het bestuur maakte veel tongen los. Vooral de gemeente was in deze, zij het niet altijd gefundeerd, de gebeten hond.

Boon bezwoer dat geld absoluut geen issue is in deze kwestie. Toch trok menig bezoeker dit in twijfel. Zeker toen de voorzitter grote bedragen noemde die met het opruimen van de korrels gepaard gaan. De gemeente is, als eigenaar van de velden, aan zet, zo was de tendens van vele reacties.

Verder bleek op deze avond wel dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheid nam. Zo hebben Melle en Kam Willemse, ouders van de achtjarige Lucas besloten dat hun zoon niet meer op kunstgras mocht voetballen totdat er meer bekend was. ,,Hij mag wel mee gaan voetballen bij uitwedstrijden op gewoon gras. We hebben het Lucas uitgelegd en er is ook alle begrip voor bij de leiding. Als het later allemaal blijkt mee te vallen hebben we er in ieder geval alle risico’s uitgesloten,” aldus de bezorgde moeder.

Oss, Uden e.o.