Volledig scherm
De organisatie onder begeleiding van gymdocent Katelijne Oomen. © Roy van den Busken/BD

Veldloop voor alle Osse scholieren

OSS - Voor zes leerlingen van 4Havo van Het Hooghuis locatie Mondriaan College in Oss zijn het drukke tijden. Zij zitten in de organisatie van de scholierenveldloop, die donderdag 20 oktober plaatsvindt op sportpark de Rusheuvel. Alle middelbare scholieren in Oss mogen meedoen aan de veldloop.

De scholierenveldloop is een terugkerend evenement, georganiseerd samen met atletiekvereniging Oss en het sportexpertisecentrum. Zo’n vijfhonderd lopers doen mee, waarvan tweehonderd van de locatie Mondriaan College.

,,Er komt best veel bij kijken", zegt Stan Denneboom, een van de organisatoren. ,,Het doel is dat de scholieren meer bewegen. Als de deelnemers met een voldaan gevoel over de finish komen, zal dat zeker een kick geven omdat we dit zelf organiseren.” De zes doen dit voor het eindexamenvak BSM, wat staat voor bewegen, sport en maatschappij.

Deelnemerslijst kwijt
Ook de verantwoordelijke docent, Katelijne Oomen, organiseert het voor de tweede keer. ,,De organisatie voert de taken goed uit”, vertelt ze. ,,De deelnemerslijst was op een gegeven moment kwijt en toen hebben ze er in mum van tijd voor gezorgd dat de lijst weer compleet was. Ik ben trots op ze."

Oss, Uden e.o.