Volledig scherm
PREMIUM
De culturele 'veldtocht van de verbeelding' was een onderdeel van het Zuiderwaterliniefestival. © Parry Vermeulen

'Veldtocht' door Ravenstein; een cultureel lesje geschiedenis

RAVENSTEIN - Een van de onderdelen van het Zuiderwaterliniefestival dit weekend was op zondag een culturele 'veldtocht van de verbeelding' door Ravenstein. Deze theatertoer liep langs een aantal mooie en iconische plekjes in het vestingstadje, alwaar de deelnemers op een bijzondere wijze een lesje kregen in de Ravensteinse geschiedenis.

Elk uur start er een nieuwe 'veldtocht' door Ravenstein, telkens ingeluid door Mark van de Veerdonk. Deze bekende Brabantse cabaretier woont (deels) in Ravenstein en had zicht voor deze gelegenheid verkleed als 'rechtsgeleerde', die in de stád, zo benadrukt hij, Ravenstein aan de bezoekers op ludieke wijze uitlegt hoe om te gaan met de hier geldende regels van de Vrijstaat Land van Ravenstein. Wie zondigt, eindigt op het schavot op de markt.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”