Volledig scherm
Drukte tijdens de open dag. © Peter van Huijkelom

Verdihuis in Oss bulkt van het talent

OSS - Het Verdihuis in Oss pakte de jaarlijkse open dag eens héél anders aan en gaf aandacht aan de talenten van zijn cliënten. Die talenten namen ze namelijk gewoon mee toen ze op straat kwamen te staan.

De organisator van de open dag is Herbert Alofs:. „Vandaag willen we vooral laten zien dat we allemaal mensen zijn, óók de bewoners van het Verdihuis hebben talenten. Ze zitten misschien in een moeilijke periode in hun leven, maar zijn verder niet anders dan jij en ik.”
En dus is de scheiding tussen cliënt en medewerker er maandag even niet. De receptioniste zingt, medewerkers én cliënten tonen hun schilderijen en gedichten, geven rondleidingen en serveren zelfgemaakte soep.

Crisisopvang
​Tientallen mensen nemen een kijkje in kleine kamertjes van de crisisopvang, vragen zich af hoe zij zich zouden voelen als ze hier cliënt zouden zijn, willen weten of er een wachtlijst is (altijd), of er nu ook kinderen in deze opvang wonen (nee, nu toevallig niet), en hoe lang bewoners in het sociaal pension van het Verdihuis wonen (‘Meestal een paar jaar, maar er is een bewoner die hier al sinds 1989 woont’.)

Oss, Uden e.o.