Volledig scherm
Antwan Marcé heeft een kamer in het Verdihuis te Oss en krijgt maar geen huurhuis. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

‘Verdihuis Oss hoeft niet te groeien’

OSS - De gemeente Oss erkent het probleem met stroperige in- en uitstroom van crisisopvang het Verdihuis, maar ziet uitbreiding niet als oplossing. De wachtlijst van twee tot acht weken voor crisisopvang in het Verdihuis in Oss baart burgemeester Wobine Buijs wel zorgen.

Ook is ze ongerust over het gebrek aan geschikte huurwoningen voor kwetsbare stadsgenoten die na een verblijf in het Verdihuis weer op eigen benen willen staan. De burgemeester heeft het over mensen als Antwan Marcé, die al anderhalf jaar met begeleiding in een kamer van het Verdihuis verblijft. Hij wil doorstromen, maar voor hem is nog geen passende eigen huurwoning beschikbaar. Doordat mensen als hij blijven zitten, ontstaat aan de voorkant een wachtrij voor crisisopvang in het Verdihuis, vertelden Marcé en zijn begeleider half september in het Brabants Dagblad. Naar aanleiding van de publicatie stelde de SP vragen aan het college van B en W.

In haar brief oppert Buijs mogelijke oplossingen. Ze wil inzetten op eerdere steun voor mensen die in de problemen zitten, om te voorkomen dat zij in de crisisopvang belanden. Ook overlegt de gemeente met woningcorporaties in de hoop dat die de doorstroom kunnen verbeteren. Daarnaast werkt ze met het Verdihuis aan een koers voor de komende jaren.

Het antwoord van de burgemeester staat voor 15 december op de agenda van de gemeenteraad.

Oss, Uden e.o.