Volledig scherm
Opnieuw is er een afgehakte dierenpoot in het bos gevonden. © Suzanne van Boxtel

Vereniging Reewild schrikt: 'Wij hebben niets met afgehakte dierenpoot te maken'

HEESWIJK-DINTHER - Ook al hing er een poster van Reewild bij, de dierenwelzijnsvereniging ontkent iets te maken te hebben met de afgehakte dierenpoot te maken die donderdag in een boom werd gevonden in het bos bij Heeswijk-Dinther.  

Het dierenpootje werd gevonden door een wandelaar. Aan de boomstam hing ook een poster, afkomstig van vereniging Reewild. Daarop worden hondeneigenaars erop aangesproken dat zij hun hond aangelijnd moeten houden, ter bescherming van de jonge reekalfjes in het bos. Regelmatig worden jonge reetjes gebeten door loslopende honden.

Reewild reageert dat ze niets met de afgehakte poot te maken hebben. ,,Deze posters verspreiden we door het hele land. Van het pootje weten wij niets. Wij schrikken hier ook van", zegt voorzitter René Leegte. 

Volledig scherm
De posters zijn afkomst van Vereniging het Reewild. © Tom Vos/BD

Dierenpolitie
Gemeente Bernheze, de beheerder van het gebied, laat weten dat er contact is geweest met de wijkagent. De dierenpolitie is op de hoogte gesteld en doet nader onderzoek. Ook de Wildbeheereenheid van Bernheze is ingelicht. De politie geeft aan dat dit geen zaak is die zij onderzoeken. 

Derde keer
Het is de derde keer deze week dat er ledematen van dieren in het gebied gevonden worden. Dinsdag vonden wandelaars in Oss tot hun schrik ook al twee afgehakte poten, vermoedelijk van een varken en een damhert. Ook in het Gelderse Ooij vond een vrouw deze week vier afgezaagde pootjes, waarschijnlijk van een zwijn. In Malden, vlakbij Nijmegen, werd een onthoofd schaap gevonden.