Volledig scherm

Verhuizing bieb naar centrum Oss lijkt van de baan

OSS - Een mogelijke verhuizing van de bibliotheek naar het winkelcentrum van Oss kan niet rekenen op een politieke meerderheid. SP, Beter Oss, PvdA, VVD, CDA zien het op dit moment niet zitten om de bieb een eigen vaste plek te geven in het stadshart, om zo voor meer reuring in het centrum te zorgen.

Over andere zaken was een meerderheid van de partijen het wel eens: bijvoorbeeld over het compacter maken van het centrum en het opofferen van de parkeerplaats op De Wal om daar een stadsparkje van te maken.

Aanvullende voorstellen
Wethouders Frank den Brok en Gé Wagemakers gaan met alle conclusies van de dik 3,5 uur durende vergadering aan de slag en beloven binnen een maand met aanvullende voorstellen te komen. Ook komen ze met concrete plannen voor de weekmarkt en de manier waarop de reclamebelasting wordt geheven. Nu staan ondernemers daar nog voor aan de lat.

Stadshart
Die ondernemers waren donderdagavond in vrij grote getale aanwezig om het debat over de toekomst van het stadshart te volgen. Ze regelden percussieband Dale Cana voor opzwepende muziek, plaatsen banieren en een aantal van hen sprak aan het begin van de vergadering de politiek toe. De boodschap: er moet iets gebeuren en daar zijn echte keuzes van de politiek voor nodig. Gaandeweg de avond sloeg hun hoop op helderheid om in verbijstering over de visies van een aantal partijen.

Teleurstelling
Teleurgesteld dropen de ondernemers af. "We zijn nog ver van huis hoor, met die politiek hier", verzuchtte winkelier Peter van Lieshout. "Heel ver van huis." Zijn broer Jack van Lieshout, centrummanager, reageerde als volgt op de opmerking dat hij vast niet echt tevreden was. "Niet echt? Echt niet!" Hij lobbyt al maanden om de politiek te bewegen tot investeringen en duidelijke keuzes.

Oss, Uden e.o.