Het gemeentehuis van Oss, winnaar van de tweede editie van 'het mooiste gebouw van Oss'.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Oss, winnaar van de tweede editie van 'het mooiste gebouw van Oss'. © Van Assendelft

Verkiezing: stem op het mooiste gebouw van Oss

OSS - Welk gebouw wordt het mooiste gebouw van Oss? Dat kunt u bepalen door te stemmen op het gebouw van uw keuze via het stemformulier hieronder. Er wordt een winnaar bepaald op basis van lezersstemmen en een vakjury wijst een winnend gebouw aan. 

De verkiezing verloopt volgens hetzelfde stramien als de twee eerdere keren. De Ontwerperskring heeft een voorselectie gemaakt van 26 gebouwen in de gemeente Oss die in de afgelopen zes jaar zijn opgeleverd, met onder meer woonhuizen, bedrijfspanden, sportaccommodaties en andere openbare gebouwen. Stemmen op één van die gebouwen kan tot en met vrijdag 14 september.

Vakjury van vijf

De onafhankelijke vakjury bestaat uit vijf mensen: cultuurhistorica Hettie Petersen, projectontwikkelaar Marc Rijs, architect en voormalig lid van de commissie ruimtelijke kwaliteit Ady Steketee, beeldend kunstenaar Jos Verscharen en landschapsarchitect/stedenbouwkundige Esther Kruit. De uitslag van publiek en jury wordt woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens een door de Ontwerperskring georganiseerde avond in @Paulus, de voormalige Pauluskerk aan de Oude Litherweg. Tijdens die avond is een fraai vormgegeven boekje met een overzicht van de 26 geselecteerde gebouwen voor het eerst verkrijgbaar.

Klik hieronder op Stem mee om uw stem uit te brengen