Volledig scherm
© anp

Veroordeelde Ossenaar (22) over wapenbezit: 'Ik vreesde voor mijn leven'

OSS/DEN BOSCH - Een 22-jarige Ossenaar kreeg maandagmiddag van de politierechter in Den Bosch een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor wapenbezit.

De man werd op 29 december vorig jaar na een alarmmelding aangetroffen in een auto die met draaiende motor en gedoofde lichten bij een school aan de Mondriaanlaan in Oss stond.

Politie rook door het geopende raampje een sterke wietlucht, waarop de man mee naar het politiebureau werd genomen. 

Daar bleek dat hij een geladen pistool op zak had. Bij hem thuis trof de politie nog 57 patronen, twee veerdrukpistolen en een boksbeugel aan.

Motorclub

,,Ik vreesde voor mijn leven", gaf hij deze middag als verklaring voor het wapenbezit. Hij woonde bij zijn oom, die een slechte invloed op hem had. Zo was hij lid geworden van een motorclub en had hij een relatie met een getrouwde vrouw. Of dat de vrouw van zijn oom was, bleef onduidelijk. Wél dat hij zich door zijn oom bedreigd voelde.

Door de hele toestand raakte hij zijn baan kwijt. Inmiddels heeft de Ossenaar zijn leven weer op de rails. 

Hij heeft zelf nieuw werk gevonden, is van zijn wietverslaving af, de relatie met de getrouwde vrouw is verbroken evenals het lidmaatschap van de motorclub. Hij woont niet meer bij zijn oom maar bij zijn broer. 

Gevangenisstraf geëist

De officier van justitie wilde een duidelijk signaal aan de samenleving afgeven. Daarom eiste hij een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan een voorwaardelijk. 

De rechter ging daar niet in mee: hij legde een zware taakstraf van tweehonderd uur op en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar.

Oss, Uden e.o.