Volledig scherm
Deniz en Lieverloo. © Van Assendelft Fotografie

Vertrokken museumdirecteur Oss doet boekje open

OSS - Nurnaz Deniz kreeg als directeur van Jan Cunen niet de tijd en ruimte die ze nodig had om het museum in Oss naar een hoger plan te tillen. Ze voelde zich niet gesteund door het bestuur dat volgens haar afspraken over vernieuwing terugdraaide en daarmee aanstuurde op meer traditioneel georiënteerde tentoonstellingen.

Dat schrijft Deniz in een brief die donderdag verschijnt in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving. Het is voor het eerst dat de Amsterdamse kunstliefhebster zo uitgebreid een boekje open doet over haar plotselinge vertrek na amper 10 maanden als museumdirecteur. Ze deelde die functie sinds augustus vorig jaar met Karin van Lieverloo.

Verzelfstandiging
Deniz leidde onder meer de verzelfstandiging van het museum, dat sinds dit jaar niet meer bij de gemeente hoort en momenteel in de steigers staat. Zij en het bestuur waren het op zich eens over het einddoel, maar niet over de weg ernaartoe. Deniz vond dat ze te weinig tijd en ruimte kreeg.

Het bestuur herkent zich niet in die kritiek. „Wij zijn wat vlugger dan zij. Inhoudelijk was er geen enkel verschil van mening", zegt voorzitter Peter van der Steen.

Oss, Uden e.o.