Volledig scherm
© theo kock

VGZ geeft BrabantZorg tóch extra geld voor thuiszorg: 'Verzekerden kunnen hele jaar terecht'

DEN BOSCH - Goed nieuws voor VGZ-verzekerden die thuiszorg willen van BrabantZorg: BrabantZorg en VGZ hebben hun conflict bijgelegd. VGZ stelt voor 2017 extra budget beschikbaar, waardoor VGZ-verzekerden weer terecht kunnen bij BrabantZorg, zonder het risico te lopen bij te moeten betalen. Ook voor 2018 zijn nieuwe afspraken gemaakt.

Op 1 juni van dit jaar was het budget dat Brabantzorg van VGZ voor 2017 kreeg voor het leveren van thuiszorg helemaal op, wat leidde tot een impasse. 

BrabantZorg weigerde het verschil uit eigen zak bij te betalen en VGZ weigerde het bedrag op te hogen. De klant was de dupe. Nieuwe klanten die verzekerd waren bij VGZ moesten vanaf 1 juni óf bijbetalen op de rekening, óf op zoek naar een andere zorginstantie. 

VGZ stelt nu voor 2017 alsnog extra budget beschikbaar aan BrabantZorg voor het leveren van wijkverpleging. En ook voor 2018 zijn er afspraken gemaakt.  Woordvoerder Jan Sinnige van VGZ: ,,We beloven dat klanten die bij ons verzekerd zijn, in 2018 het hele jaar bij BrabantZorg terecht kunnen, zonder dat ze moeten bijbetalen. Daarnaast gaan we intensiever samenwerken met BrabantZorg, onder andere op het terrein van zorgvernieuwingen en het verminderen van de administratieve lasten." Wat de afspraken voor 2018 precies zijn, wil Sinnige niet kwijt: ,,Dat is concurrentiegevoelige informatie."

Oss, Uden e.o.