Volledig scherm
Met deze zelfgemaakte flyer voert Josje campagne. © Josje Langenhuijzen

VIDEO: Berghemse Josje droomt van deelname Expeditie Robinson

BERGHEM/VINKEL - Als een ware politicus voerde Josje Langenhuijzen (26) afgelopen weken campagne. Door te flyeren, filmpjes op te nemen en sportclubs te bezoeken. Niet voor een zetel in de Tweede Kamer, maar voor een plekje in het tv-programma Expeditie Robinson.

Op een van haar flyers heeft Langenhuijzen zichzelf gefotoshopt naast presentatoren Nicolette Kluijver en Dennis Weening. Tweehonderd exemplaren liet ze ervan drukken, waarvan de meeste werden uitgedeeld in de binnenstad van Eindhoven. Op sociale media wordt het plaatje massaal gedeeld. Vooral door volgers uit haar woonplaats Berghem en uit Vinkel, het dorp waar ze opgroeide.

Duizenden mensen zijn net als Langenhuijzen op campagne om kandidaat te worden van het survivalprogramma. Voor het eerst in jaren worden komend seizoen namelijk ook onbekende Nederlanders toegelaten. Vier in totaal. De vijftig aspirant-Robinsons die online de meeste stemmen krijgen, gaan door naar de laatste voorronde. Net als vijftig andere deelnemers die door de jury worden gekozen. Met nog een paar dagen tot het sluiten van de stembussen, staat de Berghemse halverwege de top 50. Haar deelname aan de finaleronde lijkt daarmee veilig.

Uitdaging

,,Ik hou ontzettend van een sportieve uitdaging”, zegt Langenhuijzen. ,,Dus lijkt het me geweldig om een paar weken lang zware proeven uit te voeren op een tropische plek. Het zal zowel fysiek als mentaal zwaar zijn, met die zon en weinig eten. Maar ik verleg graag mijn eigen grenzen.”

In het dagelijks leven is de Berghemse docent lichamelijke opvoeding in Mill. Haar leerlingen figureren in een aantal van haar promotiefilmpjes. Volgende maand wordt duidelijk of Josje mee mag doen in het RTL5-programma. De opnames staan voor begin deze zomer gepland.  

Oss, Uden e.o.