Volledig scherm
Verbeten smoeltjes aan de start van de Berghse Wielerronde © Laura Romanillos

VIDEO: Verbeten smoeltjes: Bèrgse Wielerronde is serieus kindercriterium

BERGHEM - Bemoedigende woorden van opa en oma, een analyse voor de winstkansen van papa en mama, en van iedereen geklap en gejuich: voor de honderd deelnemers en hun familie is D'n Bergse Wielerronde een hele serieuze zaak.

Wielrenners mokken niet om een paar druppels regen, en dat is maar goed ook want het weer zit nogal tegen. Dat zal ook de reden zijn dat er langs de met vlaggen versierde Burgemeester van Erpstraat maar weinig publiek te zien is. 

Zeven categorieën zijn er, en een dikke bandenrace. De deelnemers komen, ondanks dat deze wedstrijd na het Nederlands Kampioenschap valt en dus niet meetelt voor de punten, uit het hele land. Voor sommigen, zoals Elise Uijen en Siemen Hooiveld is het een thuiswedstrijd. Dat is leuk, maar ook extra spannend. De rondemissen, de lieftallige Pam, Karlijn en Toske, zijn ook Berghs. Zij vinden het vooral heel erg leuk om de jongens en de meiden te mogen huldigen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”