Volledig scherm
Beeld van de persconferentie over de nieuwe Osse musical in het theatercafé van De Lievekamp. © Tom Vos

Vier van de zes shows van Osse musical over carnaval al uitverkocht

OSS - Vereerd zijn ze bij de Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO). Vereerd dat de Stichting Oss Cultureel de 55-jarige geschiedenis van het carnaval in Oss als uitgangspunt heeft genomen voor een nieuwe Osse musical. 

Woensdag presenteerde de ploeg achter de productie de voortgang van de productie in het theatercafé van De Lievekamp. De opvoeringen zijn gepland tussen 7 en 11 november in theater De Lievekamp. ,,Vier van de zes shows zijn al uitverkocht", vertelt productiemanager John van Boekel.

Traditie

De musical, onder de naam 'Vijf keer elf - Ossie ontmoet' past in de traditie van succesvolle Osse musicals zoals bijvoorbeeld Villa Johanna, Octopussy en Titus, de Musical. Ook voor mensen die niet van carnaval houden is de nieuwe musical aantrekkelijk, verzekert Van Boekel. De musical is geen variant op een pronkzitting of een avond vol hoempa-muziek. De musical heeft een eigen verhaallijn, die niet chronologisch wordt verteld. Een belangrijke rol is weggelegd voor een aantal Syrische vluchtelingen dat in Oss met het carnaval kennismaakt en wil leren hoe het feest in elkaar steekt. Dat levert de nodige spanningen op met lokale wijkbewoners. John van Boekel heeft samen met vaste kompaan en artistiek adviseur  Carel van Vliet aan het script gewerkt.

,

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”