Volledig scherm
Het gengske in Oss © Lieke Mulder

Vijf innovatieve winkels erbij in Oss

OSS - Misceaup van Collinda van der Putten en Remco van Eck, speciaalbierwinkel De Bierhoeder van Willem-Jan van der Heijden, Pavo Styling van Anouk Böhmer, Loesalike van Loes de Ruiter en De Mozaïektafel van Elsbeth Fokker. Die vijf startende ondernemers mogen deze 'droomwinkels' gaan openen in vier leegstaande panden in het centrum van Oss.

Werkplaats Stadshart Oss biedt de startende ondernemers deze kans. De belangstelling was groot: veertien startende ondernemers leverden voor de vier beschikbare locaties twaalf plannen in.

De beoordelingscommissie van 'mijndroomwinkel.nl' heeft de keuze gemaakt. Centrummanager Jack van Lieshout: ,,Het was voor de commissie een lastige opgave omdat de plannen nauwelijks voor elkaar onderdeden." Volgens de commissie is er sprake van vernieuwende winkelconcepten die een aanvulling vormen op het winkelaanbod in Oss.

Speciaalbieren
De ondernemers van Misceaup bieden onder meer vintage items en letterborden aan. Bij bierwinkel De Bierhoeder ligt de focus op speciaalbieren uit diverse landen. Pavo Styling van Anouk Böhmer moet een winkel worden waar spullen een tweede leven krijgen. Loesalike is gespecialiseerd in sieraden, terwijl De Mozaïektafel een plan is van Elbeth Fokker, die werkt als mozaïekkunstenaar.

Misceaup vestigt zich aan de Kerkstraat 11, De Bierhoeder in De Schakel 15, Pavo Styling in ’t Gengske 5. Loesalike en De Mozaïektafel betrekken samen het pand ’t Gengske 6.

Werkplaats Stadshart Oss ondersteunt de starters. Zij zorgt onder meer voor lage huurkosten.