Volledig scherm
Ook jeu de boules verbroedert in Neerlangel. © Mari van Rossem

Vijfsterrenfeest verbindt jong en oud van Over d’n Dam

NEERLANGEL - Een drukbezocht Vijfsterrenfeest in de tent en een sportieve Vijfsterrensportdag op de wei van Brands achter het kerkje van Neerlangel: ziehier de ingrediënten voor de negende editie van het feest van verbinding voor de kernen van Over d’n Dam.

Na de vrijdagavondparty met onder meer het plaatjes-draaiende kwartet van De Rubberen Schuimboten waar zo’n tweehonderd jongeren en oudere jongeren op afkwamen, stond de zaterdag in het teken van beachvolleyballen en jeu-de-boulen. Maar liefst tachtig kuub zand had de organisatie laten ‘invliegen’ om de drie velden speelklaar te krijgen. En dat terwijl de ‘boulers’ zelf hun vier veldjes met lint op orde maakten.

Verbinden 

,,Ja, dit is inderdaad een dag waar het verbinden centraal staat”, vatte Deursenaar Ad de Louw (74) het Vijfsterrenfeest in één zin samen. ,,Dat we het met de vijf kernen van Over d’n Dam goed met elkaar kunnen vinden heeft, denk ik, ook te maken dat we het al decennialang met één basisschool doen. Dat schept een band. En dat zie je hier terug.”

Volledig scherm
Knipoog naar dat andere feest. © Mari van Rossem