Volledig scherm
© Paul Driessen / BD

Vluchtelingen zaten al in bekogeld huis Oss

OSS - Toen onbekenden vrijdagavond een steen door het raam gooiden van een huis in de Kuipers Rietbergstraat, waren daar al drie Syrische mannen in huis. Er zijn bij eerdere betogingen tegen de komst van de statushouders ruiten gesneuveld van zeker drie woningen, maar nooit waren de bewoners al in het huis aanwezig.

,,Dit is ernstig", zegt een woordvoerder van corporatie BrabantWonen, die de woning verhuurt. De drie mannen zijn terug naar een asielzoekerscentrum. De gemeente Oss en BrabantWonen zinnen op een veilige oplossing. Het is volgens hen de bedoeling dat de Syriërs in de komende weken alsnog het huis in de Kuipers Rietbergstraat betrekken.

Betogers

Maandagavond stond voor de derde keer een groep betogers voor de woning. Onder hen een aantal buurtbewoners en andere actievoerders die bij eerdere protesten in Osse wijken aanwezig waren.

De politie onderzoekt de vernieling, maar verrichtte nog geen aanhoudingen. De kapotte ruit is provisorisch hersteld en er zit een houten schot achter. Dinsdagmiddag lagen er nog glasscherven in de tuin. Op de gevel kleefden resten van de eieren die erop stuk zijn gegooid.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.