Volledig scherm
Eerdere protesten in Oss: de teksten op de stoep voor de woning aan de Jonkers van Ossstraat in de Osse wijk Krinkelhoek (archieffoto). © Peter van Erp/BD

Vluchtelingprotest Oss zet door, Schadewijk neemt stokje over van Krinkelhoek

OSS - Het protest in Oss tegen de komst van 4 statushouders in één huis spreidt zich uit. Uitgerekend op de eerste avond dat het na acht achtereenvolgende demonstraties rustig is in de wijk Krinkelhoek neemt de Schadewijk het stokje over. Daar komen woensdagavond betogers bijeen voor een huis aan de Reigerstraat.

Er zijn in de wijk aan de andere kant van Oss ook meerdere actiegroepen actief op Facebook die veel weghebben van die in de Krinkelhoek. 'Schadewijk in actie tegen mannelijke asielzoekers in woonwijk' telt op dit moment de meeste leden. De groep krijgt steun vanuit protestgezelschap 'Krinkelhoek in actie tegen asielzoekers'. Die roept de eigen leden op om naar de Schadewijk te gaan.

Zo laait het protest toch weer op, terwijl het juiste rustige dagen leken te worden. Dinsdag spraken 80 bewoners van de Krinkelhoek met de gemeente, BrabantWonen, Vluchtelingenwerk en politie. Met als resultaat dat wethouder René Peters donderdag met 7 bewoners in de wijk verder door praat over een oplossing. Hij wil de wijkbewoners voor Pasen duidelijkheid en rust geven.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.