Volledig scherm
PREMIUM
De selectie van FC Oss. Volgens algemeen directeur Peter Bijvelds is de club niet zomaar over te nemen door een geldschieter. © FC Oss

Voetbalclubs niet zomaar te koop voor geldschieter

OSS/WAALWIJK - Geldschieters die interesse hebben om de voetbalclubs FC Oss, RKC Waalwijk en FC Eindhoven in zijn geheel over te nemen, kunnen dat op hun buik schrijven. Woordvoerders en andere zegslieden stellen dat hun complete club niet zo maar te koop is. ,,Een investeerder die snel de hele club wil omvormen, kan het vergeten", aldus algemeen directeur Peter Bijvelds van FC Oss.   

Bijvelds en zijn collega's uit Waalwijk en Eindhoven reageren daarmee op de voorspelling van Jan-Hein Schouten, voorzitter van de Raad van Commissarissen van voetbalclub FC Den Bosch. Volgens Schouten zijn binnen een jaar of tien alle clubs in de Jupiler League eigendom van een particulier of een bedrijf. Bij FC Den Bosch zou Kakhi Jordania serieuze interesse hebben. Overigens zijn er meerdere clubs die al in handen zijn van private investeerders, zoals ADO Den Haag en Almere City.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.