Volledig scherm
© Robert van den Berge

Voetbalplaatjes van vier Osse clubs in één nieuwe actie

OSS - Binnenkort kan bij Jumbo in Oss gespaard worden voor voetbalplaatjes van OSS’20, sv Top, Margriet én Cito. Het is de grootste spaaractie ooit in de regio.

Menig dorp in de omgeving spaarde de afgelopen jaren al eens een boek vol plaatjes van de plaatselijke voetbalclub. Qua omvang verbleken al die acties bij deze nieuwe van Jumbo Van Bergen uit Oss. OSS’20, sv Top, Margriet en Cito hebben samen namelijk een slordige 3.200 leden, die ieder een eigen plaatje krijgen.

Die hoeven gelukkig niet allemaal in één boek geplakt te worden. De vier teams krijgen namelijk elk hun eigen verzamelboek. In totaal worden er meer dan 100.000 plaatjes gedrukt. ,,Die van Top zitten bijvoorbeeld in een rood zakje, die van OSS in een blauwe”, zegt Marco van Bergen van Jumbo, die de actie opzette. ,,Zo weet de caissière meteen welke plaatjes ze moet geven.”

In januari moeten klanten van de Jumbo aan de Wolfskooi en die aan de Vierhoeksingel de plaatjes al bij hun boodschappen krijgen. Om die deadline te halen is haast geboden. Alle foto’s moeten namelijk nog worden gemaakt. Alleen al bij OSS’20 denken ze daar bijvoorbeeld drie weekenddagen voor nodig te hebben. Anders bestaat immers de kans dat een team in het boek ontbreekt door een uitwedstrijd.

Oss, Uden e.o.