Volledig scherm
Etienne Alvares © YouTube

Volkszanger draagt in Lievekamp nummer op aan doodgeschoten Ossenaar: 'Ik weet dat je van zingen hield'

OSS – Feestzanger Etienne Alvares (54) heeft vrijdag in theater De Lievekamp een eerbetoon gebracht aan Peter Netten, de man die vorige week werd doodgeschoten bij een woonwagenkamp in Oss. Alvares droeg tijdens de 'Hollandse Avond' een nummer op aan de 30-jarige Ossenaar. ,,Maak er op jouw manier daar boven een feestje van. Deze is voor jou.”

De 54-jarige zanger Etienne Alvares, geboren in Zaandam en woonachtig in Oss, deelde vrijdagavond het podium met Brian Voet (ook uit Oss) en Samantha Steenwijk, bekend van onder andere The Voice of Holland.

Uitvaart

Alvares onderbrak zijn optreden om kort stil te staan bij de dood van Peter Netten. Beelden daarvan gaan rond op sociale media. Speciaal voor het eerbetoon koos de volkszanger een nummer uit dat Netten zelf nog zou hebben gezongen, vlak voor zijn overlijden.

,,Peter jongen, ik weet dat je van zingen houdt. Die microfoon daarboven, met die gouden P erop, die is voor jou. Rust zacht.” Toevalligerwijs vindt zaterdagmiddag in De Lievekamp ook de uitvaartdienst plaats van Peter Netten. Hier worden honderden mensen verwacht. Uit voorzorg houdt de politie een oogje in het zeil.

Wat gebeurde er vorige week?

De schietpartij waarbij Peter Netten het leven liet, was maandagochtend bij een woonwagencentrum aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Het slachtoffer overleed na een uitgebreide reanimatiepoging op straat. De gebeurtenissen veroorzaakten veel emoties bij de omstanders en er werden extra agenten ingeschakeld om de situatie te kalmeren.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Op de plek van het misdrijf is uitgebreid sporenonderzoek gedaan en er is een groot rechercheteam opgetuigd. Of de schietpartij een afrekening is in het criminele milieu staat voor de politie nog niet vast. De politie houdt nog rekening met verschillende scenario's, aldus een woordvoerder.

Bekende

Netten was een bekende van de politie. Hij werd in maart van dit jaar nog veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor betrokkenheid bij hennephandel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”