Volledig scherm
De eigenaar van het speelgoed is blij zijn goederen terug te hebben. © Politie Oss

Voor 18.000 euro aan speelgoed gestolen in Oss: vier verdachten opgepakt

OSS - De politie heeft vorige week vier mannen aangehouden voor de diefstal van een enorme partij speelgoed uit een pand aan de Rossinistraat in Oss. Dat heeft ze vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het overgrote deel van het speelgoed is terugvonden en vrijdag aan de eigenaar teruggegeven.

Volledig scherm
Het speelgoed kwam in een aanhanger terug. © Politie Oss

Volgens de politie sloegen inbrekers maandag 20 november toe. In het pand aan de Rossinistraat waar ze inbraken lag speelgoed opgeslagen, waarmee de eigenaar net een zaak was begonnen. De inbrekers namen een enorme hoeveelheid daarvan mee, met een verkoopwaarde van in totaal 18.000 euro.

Naar aanleiding van de inbraak is er een onderzoek gestart. Vorige week werd tijdens een zoekactie in drie woningen in Oss het merendeel van het gestolen speelgoed teruggevonden. Bij de zoekactie zijn de vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie Ossenaren en een Bosschenaar van 20, 21, 25 en 30 jaar oud.

Gebak

Hoewel het onderzoek naar de inbraak en de verdachten nog in volle gang is, mocht de politie vrijdag al eventjes voor Sinterklaas spelen. Het speelgoed dat gevonden is tijdens de zoekactie is namelijk teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. ,,De benadeelde was zo blij dat ze het speelgoed voor de feestdagen terug had gekregen, dat ze de politie Oss trakteerde op gebak!", laat de politie-eenheid weten op Facebook.

Volledig scherm
Het gestolen speelgoed heeft een verkoopwaarde van liefst 18.000 euro. © Politie Oss
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”