Volledig scherm
De toneelzaal in Acropolis waar de kunst wordt geëxposeerd. © Tonny van Tongeren

Voor elk wat wils bij expositie Kunstvoer in Megen

MEGEN - Dit weekend exposeren maar liefst elf kunstenaars hun werken in gemeenschapshuis Acropolis in Megen. Vrijdag werd de officiële opening verricht door stadsdichter Jan van de Boom.

Voorzitter Wil Bruinsma van de organiserende vereniging KUNSTVOER, is maar wat trots op de nieuwste expositie. Ze vertelt:”Er is sprake van heel divers werk. Van schilderijen tot beelden en tekeningen. En daarbinnen is weer variatie van uitbundig tot wat meer ingetogen”.

KUNSTVOER richt twee keer per jaar een expositie in. Behalve in mei ook tijdens het monumentenweekend in september. De werken zijn dit keer verspreid over drie zalen tentoongesteld. Het monumentale Acropolis leent zich prima voor het tonen van kunst. Vooral in de met gebrandschilderde ramen getooide toneelzaal komen de werken goed tot hun recht. Maar ook de fraai uitgelicht zaal Plein1 is sfeervol. Bijzonder is dat KUNSTVOER werken van eigen bestuurslid Ariane Bakker in de expositie heeft opgenomen.

Zaterdag is de expositie nog tot 17.00uur te bekijken, zondag kan men in Megen van 13.00 tot 17.00uur terecht. De toegang is gratis.